Foto: Samantha Karlsson

Från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, 2168 km på cykel genom Sverige blev mitt sommaräventyr 2017. Min första längre cykeltur på egen hand. En magisk resa med lärdomar, vackra vyer, spännande människor, från minusgrader till värmeslag och inte en enda punktering.

Forsränning, klättring, isklättring, paddling, livräddning, överlevnad, skidåkning, entreprenörskap, guidelära, fjälledarnormen och tältnätter. Några enstaka ord som kan beskriva den 1,5 åriga utbildningen jag genomförde i Älvdalen 2015/2016.

Min absolut första vandring på egen hand. 110 km mellan Abisko och Nikkaluokta. Dock dröjde det inte många minuter innan jag träffade trevliga människor att vandra med, och här insåg jag hur fantastiskt det är med nya möten och solohikes.

45 dagar och 43 tältnätter senare hade jag tagit mig i mål på mitt första långa soloäventyr. Från ingenting till någonting. Från lite utrustning till fullt kittad. Från ingen till någon. Följ mitt äventyr på 170 mil runt Norrland i kajak, med cykel och i vandringskängorna.

Det var här det började. Uppe på Sveriges högsta tak knockades jag utav utsikt och endorfinrus som förändrade mitt liv totalt. Ända sedan min första bestigning av toppen har jag fastnat totalt i friluftslivet.

Vill du ha några enkla tips om en bestigning, eller kanske gå upp på toppen tillsammans med mig? Läs mer om Kebnekakise!

Tredje och sista året under gymnasiet fick vi i gruppen "Specialidrott dykning" åka på en äventyrsresa, som tog oss till Thailand, Malaysia och Kambodja. Samt en tur i Hong Kong.

Det blev tre veckor med många flygresor, valutor, dyk och äventyr.

Snorkling, palmer, färgglada fiskar och guidelivet. Under min LIA under skoltiden tog jasg tillfället i akt och gjorde det jag gillar mest. Dvs sol, bad, dykning och värme. I två månader jobbade jag som snorklingguide på en stor båt. Häng med till underbara Koh Lanta!

Sommaren 2015 kombinerades Kebnekaise med en biltur genom Lofoten. Jag ville se om googles bilder av Lofoten stämde med verkligheten. Vilket det verkligen gjorde.

Häng med på en ca 400 km biltur genom Lofoten mixat med vackra stränder och maffiga toppar.

Partners:

Copyright © 2017 Idalindstrom.se