YH Fjäll - och äventyrsledare

Efter min första bestigning av Kebnekaise fastnade direkt för friluftslivet. Jag grottade ner mig totalt i utrustning, kläder och framtida äventyr och bergstoppar. Jag hade sedan länge hört talas om en utbildning, Fjäll - och äventyrsledare i Älvdalen, och när ansökan öppnade kände jag att jag bara måste testa söka.

Jag fick antagningsbeskedet via mejl medans jag satt i matsalen i militäruniform, lite stressad inför nästa moment. Jag som annars tänkt stanna kvar och jobba längre i Försvarsmakten. Den planen ändrades snabbt när jag läste "Antagen" i mejlet. Hallelujah!

 

Utbildningen varade i 1,5 år och under dessa månader tillbringade vi endast några enstaka dagar inomhus i klassrummet. En helt otroligt praktisk och rolig utbildning där vi fick lära oss allt möjligt. Det var guidening, ledarskap, forsränning, långfärdsskridskor, överlevnad, första hjälpen, vandring, klättring, isklättring, canoening, paddling, skidåkning i olika former, gruppdynamik, naturkunskap, entreprenörskap, orientering.. ja. Allt möjligt.

Skolan var väldigt individanpassad vilket jag älskar. Den ger DIG möjlighet att utvecklas inom det DU vill göra. Fantastiskt!

 

Utbildningen har gett mig mersmak och jag börjar sakta men säkert förstå vad jag är ämnad till att ägna mig åt. Detta var bara början och en drös utav roliga äventyr, utmaningar och guidade turer väntar i framtiden.

YH Fjäll - och äventyrsledare.

Partners:

Copyright © 2017 Idalindstrom.se