Robinson 2018

Robinson 2018, Fiji

TV4


Jag slängde in en ansökan till nya säsongen av Robinson under våren 2017 i hopp om att få uppfylla en barndomsdröm jag haft så länge jag kan minnas. Jag har svaga minnen av att se programmet som liten och att jag sa till föräldrarna redan då att jag skulle vilja vara med. Tävlingarna såg så himla roliga ut.

När ansökan plötsligt kom ut så skrek hela kroppen "SÖK". Så jag testade givetvis. Plötsligt kommer ett telefonsamtal som leder till en skypeintervju. Skypeintervjun ledde till en slutcasting i Stockholm som i slutändan ledde till ett samtal med orden "vi vill ha med dig." 


Med en vit lögn fick jag pausa mitt då pågågående cykeläventyr i Sveriges sydligaste punkt, i Smygehuk. Några veckor senare befann jag mig på ett flygplan tillsammans med ett gäng okända individer på väg mot Fiji. Vackra Fiji som består utav 300 mindre öar. Yasawa är namnet på ön jag kom att tillbringa en del veckor framåt. 


I nästan två månader fick jag testa på livet framför en kamera, hunger, hastig viktnedgång, vansinnigt roliga tävlingar, fin vänskap och ett osäkert socialt spel. En otrolig blandning utav allt. 


Jag älskade hela äventyret och hade gjort om det vilken dag som helst. Tävlingarna var helt fantastiska. Likaså människorna. Trots det oärliga spelet som hela grejen går ut på.


Mitt äventyr slutade i kvartsfinalen på en femteplats. Nöjd över min insats ser jag tillbaka på äventyret med glädje och stolthet.