Om mig

IDA LINDSTRÖM

En äventyrslysten multiäventyrare från norr som föredrar fågel och fisk före mittemellan. 

Året är 2014. Det är juli och jag har tillsammans med min vän fått en spontan idé att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Erfarenheten utav högre berg är likamed noll, konditionen är inte jättebra den heller. Men tre dagar efter att vi bestämt oss för att genomföra detta äventyr stod vi på toppen. Där fick jag ett endorfinrus jag aldrig känt av tidigare. Ovetandes om att just detta skulle bli min drog och största passion i livet.

Sedan Kebnekaise 2014 har jag återkommit dit nästan varje sommar. Bestiger toppen och njuter av att befinna mig i den friska luften med entusiastiska människor. 
Friluftsliv, berg och olika typer av äventyr blev ett snabbt växande intresse och efter toppturen har jag bland annat utbildat mig till Fjäll och äventyrsledare på Älvdalens utbildningscentrum, genomfört ett 170 mil egenkombinerat triathlon (cykling, vandring, kajakpaddling) Norrland runt, cyklat solo från Treriksröset till Smygehuk, åkt på dykresor i världen, klättrat berg i Himalaya, tävlat i "Expedition Robinson"samt "Ensam i vildmarken". Och för att inte nämna alla oändliga vandringsturer jag tagit mig an. 


Utöver mitt stora intresse för natur, friluftsliv och utmanande äventyr så brinner jag även för att jobba med människor och på olika sätt bidra med min del till samhället. 
Efter Kebnekaise genomförde jag lumpen (GMU) under 10 månader och har därefter jobbat i Försvarsmakten inom sjukvård under några års tid. Är även utbildad undersköterska och idag kör jag ambulans till vardags.

Jag ser livet som en stor buffé av valmöjligheter och jag smakar gärna lite av varje. Äventyr för mig kan vara allt från de lite mer extrema utmaningarna till de lugna kvällarna runt en grillring med kokkaffe med fint sällskap. Jag brinner för ständig utveckling, är vansinnigt nyfiken av mig och spenderar gärna tid utanför bekvämlighetszoonen där magin sker.
Jag brinner helhjärtat för att motivera fler människor att våga ta klivet ut i det okända och möta sina läskiga mål för att uppfylla sina drömmar. Ibland krävs det små förändringar i livet för att kunna känna äkta livsglädje.


"Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself."

Certifikat etc: 

Utbildad av:

Liljaskolan

Försvarsmakten

Älvdalens utbildningscentrum

NOLS

▪ Körkort B, C, Snöskoter

Förtroendeuppdrag:

▪ Klättring, rött kort

▪ Håll Sverige Rent "Naturens ambassadörer"

▪ Inspiratör "Kvinnliga äventyrare"

▪ Ambassadör La Sportiva Sverige

▪ Forsränningsguide

▪ Ambassadör för Bergans of Norway

▪ Jägarexamen