Om Ida

Året är 2014. Det är juli och jag har tillsammans med min vän fått en spontan idé att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Erfarenheten utav högre berg är likamed noll, konditionen är inte jättebra den heller. Men tre dagar efter att vi bestämt oss för att genomföra detta äventyr stod vi på toppen. Där fick jag ett endorfinrus jag aldrig känt av tidigare. Ovetandes om att just detta skulle bli min drog och största passion i livet.

Sedan Kebnekaise 2014 har jag återkommit dit nästan varje sommar. Bestiger toppen och njuter av att befinna mig i den friska luften med entusiastiska människor. 
Friluftsliv, berg och olika typer av äventyr blev ett snabbt växande intresse och efter toppturen har jag bland annat utbildat mig till Fjäll och äventyrsledare på Älvdalens utbildningscentrum, genomfört ett 170 mil egenkombinerat triathlon (cykling, vandring, kajakpaddling) Norrland runt, cyklat solo från Treriksröset till Smygehuk, åkt på dykresor i världen, klättrat berg i Himalaya, tävlat i Expedition Robinson. Och för att inte nämna alla oändliga vandringsturer jag tagit mig an. 


Utöver mitt stora intresse för natur, friluftsliv och utmanande äventyr så brinner jag även för att jobba med människor och på olika sätt bidra med min del till samhället. 
Efter Kebnekaise genomförde jag lumpen (GMU) under 10 månader och har därefter jobbat i Försvarsmakten inom sjukvård under några års tid. Är även utbildad undersköterska och har jobbat en del på sjukhus bland annat.

Jag anser att livet är alldeles för kort och roligt för att sitta still av bekvämlighetsskäl eller att stå och trampa på samma plats år ut och in. Är man ständigt bevkäm så växer man inte och det är utanför bekvämlighetszoonen som magin sker. 
Jag brinner helhjärtat för att försöka motivera fler människor att våga ta klivet ut i det okända och möta sina läskiga mål för att uppfylla sina drömmar. Ibland krävs det små förändringar i livet för att kunna känna äkta livsglädje.


"Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself."